SUNNUNTAILISÄT

Häkämies ehdotti sunnuntailisien poistamista ja Timo Soini piti ehdotusta uhkana sunnuntain pyhyydelle. Kaikesta työstä ei sunnuntailisiä makseta, mutta joillekin ne kuuluvat. Mietin, että ellei maksettaisi, päätettäisiinkö tälläisestä käytännöstä tänään.!?
Puoltajia olisi hyvin perustein paljon, mutta myös vasta-argumentteja riittäisi. Vastustajia korpeisi ainakin se, ettei sitä kuitenkaan kaikista sunnuntaitöistä makseta, ei yrittäjille ei keikkatyöläisille jne. Turismin puolustajat pelkäisivät, ettei edes Hgin kokoisessa kaupungissa olisi sunnuntaisin kahviloita auki ja vain harva ravintolakin (niinkuin onkin). Ne ( varsinkin työssäolevat), jotka joutuvat viikon loppupuolella sairaalaan, reagoisivat, jos tietäisivät, että mitään ei tapahdu, he ovat säilössä maanantaihin asti. Säästötoimet ovat johtaneet siihen, että sunnuntailisiä maksetaan mahdollisimman vähän; ei laboranteille ei kallispalkkaisille lääkäreille jne. Sairaaloiden kallis infrastruktuuri viettää myös pyhä päivää!

Ooppera, teatterit, jotka käyttävät vakituista henkilökuntaa (näyttelijät, kuorot) eivät työllistä sunnuntaisin. (Tilat käyttämättä). Ehkäpä järjestelmä kannattaisi uudelleen arvioida ja ainakin lieventää sen vaikutuksia palveluiden saatavuuteen ja infrastruktuurin käyttöasteeseen.!?